Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vitamed Mandulagomba kapszula 60 db

Ár:
5.729 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Vitamed
Egységár: 95,48 Ft/db
Várható szállítás: 2021. június 15.
Budapest, Szentendre, Pomáz, Dunakeszi, Budakalász 500 Ft kedvezményes kiszállítás.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Naja Forest bio Mandula Étrend-kiegészítő (50ml) Naja Forest bio Mandula Étrend-kiegészítő (50ml)
5.757 Ft
Naja Forest N1 bio Maitake, bio Mandula Étrend-kiegészítő (50ml) Naja Forest N1 bio Maitake, bio Mandula Étrend-kiegészítő (50ml)
5.757 Ft
Menny.:db

Leírás

Immunerősítés? C-vitamin, D-vitamin, B-vitamin hiány? Csonterősítés? Vércukorszint csökkentés?

A VitaMed mandulagomba kivonat étrendkiegészítő immunerősítő, D-vitamin, E-vitamin, B-vitamin komplex forrás, antioxidáns tartalmú, májvédő, csontritkulás ellen is javasolt.

A mandulagomba (Agaricus blazei Murrill) egy alacsony kalória- és magas tápanyagtartalmú, ehető gombafajta. Frissen ételként, feldolgozva tea formájában vagy kivonatként fogyasztják, Japánban pedig élelmiszer-adalékanyagként is használják. A mandulagombát 1960-ban egy japán kutató, Dr. Takatoshi Furumoto fedezte fel. A Piedade-ban és közvetlen környezetében élő emberek körében ugyanis igen nagy népszerűségnek örvendett ez az ízletes gombafajta. Dr. Takatoshinak feltűnt, hogy a lakosság körében feltűnően alacsony volt a daganatos és időskori betegségek előfordulása. Ennek apropóján küldte el Furomoto Japánba a mandulagombát, hogy megvizsgálják összetevőit és hatásait, ahol bizonyítást nyertek megfigyelései. A mandulagomba D-vitamin, E-vitamin, B-vitamin komplex forrás, ásványi anyagokban gazdag, antioxidáns béta-glükán tartalma révén kiváló immunerősítő, emellett csökkenti a vércukorszintet, májvédő, és csontritkulás esetén is javasolt a fogyasztása. A VitaMed étrend-kiegészítő kapszula mindezen jótékony hatással rendelkezik, kiemelkedő hatóanyagtartalommal, prémium minőségben.

Mit tartalmaz a mandulagomba?

Gazdag létfontosságú ásványi anyagokban, főként vasban, kalciumban, foszforban, rézben, cinkben, káliumban és nátriumban. Fellelhető benne niacin, folsav, biotin és az összes létfontosságú aminosav. Vitaminjai közül kiemelt szerepet kap a B-vitamin komplex vitamincsoport, a D-vitamin és az E-vitamin. Rendkívül fontos, hogy nagy mennyiségben tartalmaz rostokat és antioxidáns béta-glükánt, elsősorban ezeknek az összetevőknek köszönheti kiemelkedő immunerősítő hatását.

A különleges mandulaillatát (amiről a nevét is kapta) a benne található vegyületeknek (benzaldehid, benzoát, benzil-alkohol) köszöneti.

A friss mandulagomba 85-87%-a víz. Miután a gombában lévő nagymennyiségű folyadék elpárolog, egy fehérjedús gomba lesz a végeredmény, amelynek 40-45%-a áll proteinből. A szénhidrátok a gomba 38-45%-át, a rostok 6-8%-át a zsírok pedig mindössze 3-4%-át adják.

Az egészségre gyakorolt előnyös hatásai

A mandulagomba hatásait az alábbi területeken tekintik ígéretesnek:

  • Kiemelkedő immunerősítő hatás

Egyik legismertebb előnye, hogy fokozza a szervezet védekezőképességét. Tanulmányok kimutatták, hogy a mandulagomba sokféle előnyös poliszacharidot tartalmaz. Sőt, valójában ez a gombatípus rendelkezik a legmagasabb poliszacharid tartalommal, a (béta) 1,6-D glükán és a (béta) 1,3-D glükán koncentrációja kiemelkedő a többi gombatípushoz képest, beleértve a Shitake-tMaitake-t és Reishit.

  • Vírus- és baktériumellenes hatás

A béta-glükán poliszacharidok ugyancsak szerepet játszanak a vírusos és bakteriális fertőzések elleni küzdelemben. Egy tanulmány szerint a mandulagomba kivonatok védelmet nyújthatnak a tüdőgyulladást és az agyhártyagyulladást okozó baktériumok és vírusok ellen. Egy másik, 2013-ban közzétett tanulmányban a kutatók azt találták, hogy a gombából izolált poliszacharid hatásos a herpes simplex vírus ellen.

  • Csontritkulás

A mandulagomba B1 és B2-vitaminokban gazdag, és jelentős mennyiségű ergoszterint is tartalmaz, mely D2-vitaminná alakul át napsugárzás hatására. A D2-vitamin pozitív hatással van a csontvesztés veszélyének csökkentésére.

  • Májvédő hatás

Felmerült a kérdés, hogy a mandulagomba vajon előnyösen hat-e a májműködésre hepatitis B-ben szenvedő betegeknél. A Taipei Kórház kínai orvostudományi tanszéke egy egyéves tanulmányt folytatott a kérdés megválaszolására. Az észrevételek arra mutattak rá, hogy a mandulagomba kivonat képes a hepatitis B fertőzésben szenvedő betegek májfunkciójának normalizálására.

  • Vércukorszint csökkentő

Az előzetes kutatások, valamint a közvetlen terápiás megfigyelés arra mutatott rá, hogy a mandulagomba hasznos lehet a vércukorszint csökkentésében, valamint a cukorbetegség elkerülésében. Mindez szintén a kimagasló poliszacharid-tartalmának köszönhető. Az erre vonatkozó klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy a mandulagomba kivonat fogyasztása javíthatja az inzulinrezisztenciát egyes cukorbetegeknél, és segít enyhíteni az oxidatív stressz okozta károsodást.

Mandulagomba gomba-kivonat felhasználásával készült étrend-kiegészítő zselatin kapszulában. 

60 db nettó tömeg: 20,5 g

Összetevők:

Mandulagomba (Agaricus Blazei) gomba-kivonat por 30% poliszacharid, zselatin (kapszula), mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát

Gyártás helye: Magyarország

OGYÉI sz.: 20245/2018

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek